Ervaring delen is kennis vermenigvuldigen
Kennis delen met studenten is een Laurel Landmarks één van de manieren om zelf scherp te blijven en inspiratie op te doen. De studenten variërend van HBO tot MBA hebben allemaal hun eigen drive om te weten te komen wat diegene 'voor de klas' weet. Het is uitdagend om voor een klas met studenten samen erachter te komen, hoe het delen van elkaars kennis, je samen verder brengt.
Synergie zoeken, samenwerken, buiten de gebaande paden gaan en doorvragen zijn voor Laurel Landmarks de uitgangspunten om het net even anders aan de pakken in een onderwijsomgeving.
Voor de Maastricht School of Business heeft Laurel Landmarks diverse gastcolleges verzorgd rondom thema's zoals, Projectmanagement in Healthcare Innovation en Strategische visievorming. Daarnaast heb ik een bijdrage mogen leveren als 'coach' in het Women Entrepreneurship Program. Door samen met de vrouwen van over de hele wereld hun businessplan helder voor ogen te krijgen, konden samen de pitch die ze aan het eind van het programma moesten houden scherp neerzetten.

Net als voor MSM, heb ik voor het 'Excellent programma' van Hogeschool Zuyd ook een workshop mogen geven over de kracht van het visualiseren van je visie. Samen met de studenten 'plakken/knippen', zodat er inzicht ontstond in hun visie en het mogelijke plan van aanpak om daar te komen.
De kennis op het gebied van zorginnovatie en uitdagingen in de zorg komen terug in de workshop, die ik in samenwerking met de Symphony Zorgacademie heb gegeven voor een groep zorgmanagers in de gehandicapte zorg. Zorg managen is één, maar vervolgens ook als zorginnovator ondernemen in de zorg is écht een stap verder. Maar wel nodig om onze huidige zorg te verbeteren en te innoveren.

Thema's & Kennisgebieden

  • Design Thinking
  • Visualisatie & Creatief denken
  • Visualise your BIG picture & see your strategy
  • Business Model Canvas / Value Proposition Design
  • Product & Business ontwikkeling in Heathcare
  • ZorgInnovatie - van zorgmanager naar zorgondernemer