MB2M : Mindset – Brainwave – Brainview – Mindshift

MB2M….het lijkt wel een chemische verbinding.

…en eigenlijk is dat helemaal niet zo’n vreemd vergelijk. MBBM zijn de bouwstenen, die van groot belang zijn bij het creëren van de gewenste synergie tijdens een TEDx-events.  Je kunt TEDx zien als een concept, waarin er in één event een heleboel ‘chemisch reacties’ plaatsvinden.

Het samenkomen van deze “moleculen” zorgt voor een bepaalde Mindset, die uiteindelijk leidt tot een Mindshift, waar mensen nog lang over napraten.

MINDSET: Positiviteit & Samenwerking zijn de basis voor het neerzetten van een TEDxEvent. Er komen een aantal gelijk gestemde positieve vrijwillige ‘brains’ bij elkaar, die maar één ding voor ogen hebben; een platform creëren waarop sprekers ‘the talk of their life’ mogen geven en waarop een community gebouwd kan worden, die écht de stad of regio op de kaart zet. Samenwerking met lokale ondernemers, bedrijven, onderwijs en vrijwilligers, maakt dat die chemische reactie start!

BRAINWAVE: Een heel belangrijk element tijdens een TEDx-Event zijn de sprekers. De spreker deelt zijn of haar ‘brainwaves’ met het publiek. Of dat nu gaat om een waanzinnige technologische ontwikkeling, een aangrijpend verhaal over hoe kwetsbaar je bent, hoe we samen in deze wereld écht het verschil kunnen maken of wat we het beste kunnen eten om samen oud te worden. Iedere spreker staat daar op die rode stip en zorg voor een deel van die reactie!

BRAINVIEW: In de voorbereidingen van een TEDxEvent gaat het erom dat je voor je ziet hoe zo’n event eruit gaat zien, hoe sprekers op het podium stralen, hoe het publiek geraakt wordt, hoe de mensen elkaar ontmoeten en elementen in de experience van de dag bij elkaar moeten komen. Maar ook hoe ondersteunt de presentatie van de spreker zijn verhaal, hoe ‘mindblowing’ zijn de acts tussen door?  Als je het voor je ziet in je hoofd of op papier, kun je het delen met het geweldige team aan vrijwilligers of de zaal…..en dan, dan creëer je verbindingen. Verbindingen tussen organisatie en partners, tussen sprekers en het publiek en tussen iedere betrokken vrijwilliger en het doel van die dag.

MINDSHIFT: Het einde van de chemische reactie is in zicht. Als de M+B+B in elkaar grijpen ontstaat aan het eind van zo’n TEDxEvent een reactie in de hoofden van het publiek, waarmee er een nieuw perspectief op uitdagingen, de wereld, de mensen en hun interactie ontstaat. Die mindshift is hetgeen waar we samen naar streven en vervolgens nog lang over napraten. Het is anders dan anders, uit de box en vooral voorbij onze comfort zone…..dat zijn de plekken waar ons brein wordt geprikkeld en komt tot nieuwe inzichten.

Bijzonder aan deze chemische ‘TEDxReactie’ is dat het ook een goed recept is voor het innoveren in de zorg. Ook daar gaat het om de juiste bouwstenen te combineren om uiteindelijk een zorgbeleving neer te zetten, waarmee je het verschil kan maken voor zorgvrager en zorgverlener. Hoe je deze reactie op gang brengt en welke ingrediënten/elementen hiervoor nodig zijn….dat schrijf ik in mijn volgende blog.

Meer weten over TEDxSittardGeleen of het creëren van een innovatieve ‘chemische bouwwerken’? Bel me: 06-23146476

Daphne Evers is strategisch innovator & healthcare disruptor. Zij helpt managementteams, directeuren en zorgondernemers bij het visualiseren van hun innovatie uitdagingen om te zorgen voor beweging en groei in en on de organisatie. Haar aanpak: Samen inzicht creëren om vervolgens via overzicht, zicht op een vergezicht te krijgen! Daarnaast is ze co-founder van TEDxSittardGeleen.

Related Posts